FORGOT YOUR DETAILS?

Street Dance

La categoria Street Dance, poate cea mai non-conformista sectiune a Festivalului, vom beneficia de multa energie, imaginatie si ritm cu unul dintre cei mai buni instructori din Romania. Este principalul pionier al culturii hip hop autentice in Romania. El a fost cel care a pus bazele comunitatii de hip hop autentic in Romania a a dezvoltat primii freestyleri adevarati in randul dansatorilor. A antrenat de la zero un colectiv de dansatori care au devenit ulterior coregrafi cunoscuti si dansatori de top, reprezentativi pentru cultura autentica.

 

Mircea Ecxarcu

Mircea excarcu

 

Cursurile de street dance sustinute de Mircea la Festivalul International de dans Timisoara, vor fi dupa urmatorul program:

  • vineri 10 octombrie 2014 – ora 16:00 – 17:30
  • sambata 11 octombrie 2014 – ora 13:00 – 14:30
  • duminica 12 octombrie 2014 – ora 13:00 – 14:30

Costul unui workshop este de 10 euro (45 lei) sau pachetul cu toate cele 3 cursuri 25 euro (110 lei)

Inscrierile se pot face

 

 

DESPRE WORKSHOPUL DE HIP HOP (aka street dance)

 

“In cadrul workshopurilor de Hip Hop, in timpul celor trei sesiuni, imi doresc ca participantii sa cunoasca stilurile autentice din cultura hip hop, astfel ca, le voi prezenta ca parte din cultura urbana, asa cum au aparut ele si asa cum s-au dezvoltat ele de-a lungul timpului.”

Workshop-ul se va baza pe dansul original hip hop si va avea urmatoarea structura:

 

  1. Incalzire de baza. Ne asiguram ca corpul este pregatit sa simta si sa auda muzica in cei mai buni parametri.
  2. Incalzire specifica. Aceasta se face diferit pentru fiecare stil si va contine elemente de incalzire care duc participantii usor in atmosfera si energia fiecarui stil de dans.
  3. Grooving. Este o miscare simpla care implica intregul corp. Si grooving-ul este specific fiecarui stil. Groove-ul defineste un stil si ii da “savoare”. In hip-hop se numeste bounce, in house, jack. Cursantii vor invata sa faca groove pe muzica. Prin grooving, fara a sti vreun pas specific, se vor putea misca pe muzica si va arata ca un dans
  4. Elemente si pasi. In fiecare sesiune participantii vor invata doi sau trei pasi specifici fiecaruri stil predat. Veti afla cum se numesc, cum au aparut si ii vom repeta impreuna pana cand veti putea sa ii faceti corect, fara niciun fel de efort fizic.
  5. Legaturi de pasi. Vom combina elementele si ii vom include in coregrafii scurte
  6. Videouri cu elementele predate.

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP