FORGOT YOUR DETAILS?

Tango Argentinian

                                                                                            Tango – Flirtul cu viata – de Mirela Giles
mirela giles

                       

 

Oare cand a fost ultima data cand ti-ai dorit sa fii TU, asa cum esti, intr-o imbratisare calda si primitoare si sa te simti ca esti altcineva si altundeva, intr-un spatiu in care timpul sta in loc, unde totul este pe intelesul tau si decurge armonios, usor, lin…intr-o meditatie in doi si in perfecta sincronicitate, fara asteptari, fara plan de actiune, fara reguli, fara presiune, fara bariere… Te invit la tango sau la dansul intim si elegant dintre feminin si masculin – te invit la flirtul cu esenta ta! In tango ni se spune adeseori ca cei doi parteneri de dans sunt un barbat care conduce si femeia care il urmeaza! In principiu, asa incepe! Energetic vorbind, arta tangoului depaseste cu mult aceste bariere si prin rafinamentul dansului dintre masculin si feminin ne reintoarce…acasa, ne invita la joaca, ne tenteaza sa flirtam cu noi insine si ne taie respiratia prin unicitatea fiecarui pas, moment cu moment si ne reaminteste de esenta timpului si al tempoului. Pentru mine tangoul este un schimb intoxicant si ametitor de placut dintre energia feminina si masculina!

                      La inceput, fiecare dintre noi aduce la cursurile de tango un bagaj si o intentie…poate chiar o dorinta ascunsa, poate o frica, poate o nevoie; ca orice student bun care doreste sa progreseze, invatam pasii, ne concentram sa fie totul executat corect, sa obtinem rezultate bune, sa ne descurcam, sa facem si sa exersam cat mai mult ca sa devenim dansatori buni, fie ca suntem barbati fie ca suntem femei. Doamnele incepatoare vor sa danzese doar cu domnii care deja au experienta iar domnii incepatori trec prin anxietatea faptului ca nu se descurca…la inceput, totul se invarte in jurul actiunii…

                   STOP! Tangoul, in schimb, prin definitia lui subtila, este o stare de spirit si te cheama sa te privesti in oglinda cu adevarat, sa te deschizi, sa risti….te cheama sa te intorci la atributul tau cel mai important: energia ta!

                 Doamnelor, tangoul va seduce sa reveniti la feminitate, la arta de a tranzitiona de la pantalon la fusta, de la graba la lentoare, de la frustrare la rabdare, de la asprime la blandete, de la respingere la acceptare sau, mai simplu, de la starea de a face la starea de a fi pur si simplu, de a aluneca in feminitatea voastra energetica: blande, calde, primitoare, increzatoare. Invitatia este sa te reintorci la energia ta feminina sau esenta ta care sa emane din fiinta ta ca o lumina aprinsa pe dinauntru….o lumina care cheama, care invita, care primeste si care este ingaduitoare, calda, deschisa, seducatoare si care inspira barbatul sa se apropie de tine cu incredere ca este capabil sa isi preia rolul lui, impreuna cu tine, fara a se simti respins sau judecat.

                  Domnilor, tangoul va invita la cucerire sau la instinctul vostru de a cauta si de a gasi, de a pasi in directia doamnelor, de a ghida, de a sustine, de a oferi, de a arata interes, de a manifesta actiune, de a oferi o experienta fara asteptari, fara sa fii agresiv, impulsiv sau nemultumit. Ea vrea sa se simta respectata de tine! Ea vrea sa simta ca are incredere sa ai grija de ea! Imbinate, aceste energii cea masculina si cea feminina, creeaza un schimb de sentimente ametitor de placut in care ea ii permite lui sa o ia in brate, sa o respire, sa o simta, sa o conduca; ea il primeste pe el sa o ghideze, ea are incredere in el sa paseasca in ritm cu miscarea lui, ea il sustine in miscare, ea simte ca el are grija de ea, el simte ca ea are incredere in el, ea se simte inteleasa si devine creativa, el o simte pe ea si ii permite sa se joace, ea se umple de bucurie iar el o lasa sa se miste, el se simte capabil si ea se simte mai increzatoare; conexiunea dintre ei creste, respiratiile lor devin sincronizate, masculinul din el sustine si ghideaza miscarea iar femininul din ea primeste si transforma intentia lui formand impreuna un dialog silentios si intim…miscarea dintre ei curge, ei raman apropiati in imbratisare si timpul se comprima in momente simtite la fel de amandoi in acelasi timp, si tot ce exista extern este sunetul muzicii care induce tempoul dansului…prin tango, ei devin o fuziune a doua energii care se imbina sa preia rolurile unui intreg… ce nu poate el, ea intelege…si ce nu stie ea, el ghideaza…cu blandete, respect, incredere si grija…iar pasii nu mai conteaza deoarece inima este plina si cei di si-au inteles rolurie in pereche: de a cladi impreuna o exprienta de neuitat! Tu, barbat sau femeie, asa cum esti, contii deja in tine unicul ingredient necesar pentru a dansa tango: energia ta! Ce ramane de facut este sa iti permiti sa o folosesti sis a stralucesti in spledoarea ta energetica; impreuna, masculinul si femininul, va vor conduce de la CUM AR TREBUI sa fie la CUM AR PUTEA sa fie! Si astfel, si timpul sta in loc pentru voi sa va creeaze spatiul in care sa va jucati impreuna si sa savurati viata asa cum este ea: un joc energetic!

 

Invitatia noastra la tango o concretizam incepand cu 4 aprilie, 2017, la noul curs de tango argentinian pentru nivel incepator: https://www.facebook.com/events/1887659994812991/

curs tango

 

Din 18 noiembrie 2010 cursuri de tango argentinian la Tango Vivo Timisoara

Timisoara, 12 noiembrie 2010, Clubul de dans Magnum VRD anunta deschiderea scolii de tango argentinian Tango Vivo si lansarea cursului de tango argentinian pentru incepatori printr-un weekend in care va fi atat un spectacol de tango argentinian cu dansatori profesionisti si muzica live, cat si lectii gratuite de tango argentinian timp de 2 zile, sustinute de dansatori de la clubul Tango Tangent din Bucuresti. Cele 2 zile se vor incheia cu o seara de dans la restaurantul Flora din Timisoara.

Un spectacol unic de tango argentinian sub denumirea de TANGO ARGENTINO!Protagonistii sunt Gianluca Berti si Federica Bolengo din Italia, dansatori de tango argentinian recunoscuti la nivel mondial.Vom descoperi  alaturi de ei ca in tango nu exista reguli, pasiunea si comunicarea dincolo de cuvinte si multe altele. Muzica va fi sustinuta live de catre trei mari artisti care s-au implicat pentru prima data intr-un asemenea proiect,  Adrian Mardan si Ioan Kui la chitara si Deian Galetin la bandoneon. Prezentator este Daniel Mandita, unul dintre fondatorii scolii de tango argentinian TangoTangent din Bucuresti, precum si cel mai recunoscut profesor de tango argentinian din Romania.Asadar, vom incepe weekendul printr-o combinatie perfecta intre dans , muzica si cultura.

Sponsorul principal al evenimentului: LAURA BALDINI
Parteneri: Primaria Timisoara si Iulius MALL
Parteneri media: TVT 89, KISS FM, Zile si Nopti

Tango Vivo este un proiect initiat de Magnum VRD in colaborare cu TangoTangent care consta in organizarea saptamanala de cursuri de tango argentinian, practica si seri de dans ( Friday nigt dances) si organizarea periodica a unor evenimente,seminarii si workshopuri de tango, destinate dansatorilor si tuturor celor care doresc sa aprofundeze notiuni si principii esentiale din tangoul argentinian traditional si modern sub indrumarea instructorilor de la cele doua scoli de dans sau invitati din strainatate.

(more…)

TOP